SDE

Відбулись реколекції для дружин священиків Самбірсько-Дрогобицької єпархії

20 березня 2009
Друк E-mail
„Добре служіння священика у великій мірі залежить також і від того, якою є його „домашня церква”, тобто сім’я; наскільки він відчуває підтримку з боку найближчих, зокрема дружини. Ось чому, бути дружиною священика – це особливе Господнє покликання. Можливо одне з найважчих, адже тут йдеться про велику самопожертву задля величних ідеалів любові до Бога, вірності і відданій підтримці чоловікові, служінню своїй Церкві і народові. Нехай Господь благословить Вас, Ваші родини, а Пресвята Богородиця буде надійною охороною та прикладом у житті та служінні”. Такими словами Владика Юліян Вороновський поблагословив початок реколекцій для дружин священиків Самбірсько-Дрогобицької єпархії, які відбулися 13-15 березня у м. Трускавці. Ініціатива проведення таких реколекцій належить єпархіяльній комісії у справах родини. Фінансову підтримку надав НПФ "Покрова".

Насичена програма реколекцій, а це: змістовні духовні науки, глибокі молитви, пантоміма „Дорога любові” спільноти „Віра і світло”, молитовні розважання за участю братів семінаристів Дрогобицької духовної семінарії і передовсім атмосфера зичливості та щирості, котрі панували впродовж трьох днів - все це по-особливому запам’яталось усім присутнім.

 „В кінці реколекцій пані добродійки мали можливість висловити письмово свої враження та побажання. – розповідає о. Василь Нестер, голова комісії для справ родин СДЄ, - дуже важливо, що практично всі ствердили: існує потреба проведення таких заходів якнайчастіше. І це не дивно, адже дуже часто дружинам священиків доводиться бути немовби у затінку через „професійну зайнятість” їхніх чоловіків, на них лягає тягар щоденних клопотів і не завжди легко знайти той острівець тиші для духовної застанови, для молитви, для слухання…”

„Щира вдячність отцю-реколектанту за зерна Божого слова, які він з такою простотою і розумною доступністю сіяв у наших серцях…”- такі та багато інших подячних слів мабуть найбільше адресовані отцю Андрію Нагірняку, який приїхав із Києва, за його особливий дар усмішки, простоти та щирості.

 

за повідомленням
Комісії у справах родини

Теми: реколекції

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори